Näyttelyt

Koiranäyttelyt

Koiranäyttelyssä rodun asiantuntijat, ulkomuototuomarit, arvioivat koiria suhteessa rotumääritelmään.

Keeshond- ja Pomeranian-rodut arvostellaan kaikki samassa ryhmässä, väriä katsomatta. Grosspitz-rodussa arvostellaan erikseen valkoiset sekä mustat ja ruskeat. Mittelspitzit ja Kleispitzit jaetaan väriryhmiin valkoiset, mustat ja ruskeat sekä muut värit.

Näyttelyissä on paljon koiria ja ihmisiä, ensimmäinen näyttelykokemus voi olla koiralle pelottava ja hämmentävä. Koiran kanssa kannattaa mennä ajoissa näyttelypaikalle, jotta se ehtii tottua yleiseen hälinään. Koiran omistajan / esittäjän tulisi olla rauhallinen, sillä jännitys tarttuu koiraan.

Match Showt ovat erinomaisia paikkoja harjoitteluun ja niitä järjestetään ympäri Suomea.
Katso Match Show -kalenteri.

Junior Handler

Junior handler on nuorten koiranesittämiskilpailu. Lajin tarkoituksena on lisätä nuorten koiraharrastusta sekä edistää ja parantaa koirien ja nuorten yhteistyötä. Junior handler -kilpailussa kilpaillaan kahdessa ikäryhmässä, 10-13-vuotiaat ja 14-17-vuotiaat.

Kilpailussa tulee esittää valitsemaansa koiraa mahdollisimman rotutyypillisellä tavalla ja tuoda esille sen parhaat puolet hyvässä yhteistyössä koiran kanssa. Arvostelussa käytetään samoja liikkeitä, joita tuomarit käyttävät rotukehässä koiria arvostellessaan. (Teksti Suomen Kennelliitto)